Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ 48 ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΠΑΡΤΕ ΜΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ" ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ALPHA 96,5 ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΚΤΩΒΡΗΣ'89-ΟΚΤΩΒΡΗΣ'90.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΑ,ΣΤΙΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 1990.

(Περί μαρτύρων και πολιτικών Αρχηγών)

Τρίτοι Χαιρετισμοί απόψε και Σαββίνου μάρτυρος γράφει το ημερολόγιο.Κακή κι'απηρχαιωμένη συνήθεια,των εκδοτών του είδους.Διότι,κάποτε,οι μάρτυρες αποτελούσαν πράγματι,μια ξεχωριστή τάξη επίλεκτων θνητών που η θεάρεστη ζωή και το μαρτυρικό τέλος τους,επέβαλλαν σεβασμό στη μνήμη τους και τιμητική μνημόνευση του ονόματός τους! Σήμερα όμως; Σήμερα που δέκα εκατομμύρια αναξιοπαθούντες Έλληνες,φορέσαμε το φωτοστέφανο του μάρτυρος,τί νόημα έχουν όλοι αυτοί οι Σαββίνοι,Τιμόθεοι,Ζήνωνες,Πορφύριοι και Ακάκιοι-κι'όλες εκείνες οι Ανθούσες,Πατρικίες,Δομνίνες και πάει λέγοντας; Γιατί δεν γράφουμε σε κάθε μια απ' τις τρακόσιες εξήντα τόσες σελίδες του ημεροδείχτη μας: Μαρτύρων Πάσης Ελλάδος-να τελειώνουμε; Να μας μνημονεύουν κι'εμάς ,όπως μας αξίζει οι επερχόμενες γενεές-με την προϋπόθεση βέβαια ότι κ ά τ ι θα γίνει εν τω μεταξύ και δεν θα μας ξεπεράσουν α γ ι ά ζ ο ν τ α ς!!!

Προς το παρόν πάντως,εμείς μαρτυράμε και δεν το μαρτυράμε! Κι'αυτό,το ότι μαρτυράμε αδιαμαρτύρητα,μαρτυρεί ότι είμεθα μάρτυρες επιπέδου!Υπεράνω πάσης διαμαρτυρίας!Και μη μου μιλήσετε περί απεργιών...Οι απεργίες σήμερα και με τις κρατούσες συνθήκες,παρά τις ευγενείς προθέσεις των οργανωτών τους,μετεξελίσσονται σε (περίπου)αντιπερισπασμό,αφού το μόνο που πετυχαίνουν είναι,ν'αποτρέπουν τη δική μας,βαθύτερη και ουσιαστικότερη διαμαρτυρία,για τα μαρτύρια που μας κάνουν τον βίο,μαρτυρικό!Κάτω από το βάρος και την ακαθόριστη απειλή μιας καθημερινής ανωμαλίας,εμείς,ο αδιαμαρτυρήτως μαρτυρών λαός,καταπίνουμε τις διαμαρτυρίες μας
κι'αύριο που θα πάμε στο "γάμο",αντί να πούμε "και του χρόνου",όπως θάπρεπε κι'όπως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε,θα πάρουμε τη μπομπονιέρα με τα ροζ και άσπρα κουφέτα που θα μας πασάρουν και θα ευχηθούμε "να ζήσετε"!!Γι'αυτό μας αξίζει,νομίζω,ένα μεγάλο ΧΑΙΡΕ!!!!
..........................
'Ολα,στην ανιούσα λοιπόν-πλην του ηθικού μου!Κι'εγώ,όπως κι'οι περισσότεροι από σας,έχω βρεθεί αμήχανη κι'απορημένη,στη μέση ενός φαύλου κύκλου,στα πλαίσια του οποίου,η Εξουσία,τέχνας κατεργάζεται εν τη αδυναμία της να εξεύρει από αλλού,τάπες για να βουλώσει τις κάθε είδους και διαμέτρου οπές και να επουλώσει τις πυορροούσες,οικονομικές πληγές της!
Εξ'ου και:
Έλειμμα στη ΔΕΗ-πάνω το ηλεκτρικό!
Έλειμμα στον ΟΤΕ-πάνω τα τηλέφωνα!
Αύξηση για τα ταξί-πάνω η σημαία!
Τώρα,για να μην κακομαθαίνετε και στην πολλή γλύκα-ΠΑΝΩ και η ζάχαρη!!
Εγώ,έτσι κι'αλλιώς,πικρό το πίνω το καφεδάκι μου,εκ πεποιθήσεως. Οι σοροπιάρηδες,να δω τί θα κάνετε!!Πώς είπατε;Ό,τι  κάνετε και για την πατάτα,που την πληρώνετε χρυσή στις λαϊκές;;Ε,καλά!!
Τί φανταστήκατε..ότι περίμενα άλλη αντίδραση;ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!Διότι,να σου ακριβήνουν το φουα-γκρα,
κανένα πρόβλημα-το κόβεις και καθαρίζεις.Έτσι κι'αλλιώς,μπούχτισες τόσα χρόνια να το κατεβάζεις με το κουτάλι!!!Αλλά να κόψεις τη ζαχαρίτσα; Την πατατούλα; Και τί να φας τελικά!!Η μισή Ελλάδα,μεγαλώνει και τρέφεται με πολίτικο κανταίφι και προφιτερόλ ,κι'η άλλη μισή με πατάτα τηγανιτή!!Κόβονταιν αυτά τα πράματα: ΔΕΝ ΚΟΒΟΝΤΑΙ!!
..........................
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για σας,αλλά εγώ ,το περασμένο Σαββατοκύριακο,το πέρασα μέσα σε μια τρομερή ένταση και υπερδιέγερση-κάτι μεταξύ άγχους,ανησυχίας και γλυκειάς προσμονής.Εν αναμονή της Δευτέρας!Μιας Δευτέρας,που προμηνυόταν αλλιώτικη από τις άλλες.Ο βομβαρδισμός σ'όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου,με σποτάκια τύπου: "Το γεγονός της χρονιάς","Η συζήτηση της δεκαετίας!!","οι τρεις Αρχηγοί,συζητούν ανοιχτά για την εξωτερική μας πολιτική" και άλλα τέτοια,με εξουθένωσε!΄Εβαλε τα νεύρα μου σε μεγάλη δοκιμασία αλλά μ'έκανε να πάρω και μια μεγάλη απόφαση! -Αυτή τη συζήτηση ,δεν τη χάνω με τίποτα!!-είπα στον εαυτό μου.
Αφού ο Παπανδρέου,είπε τελικά το ναι!-το δεύτερο μεγάλο ΝΑΙ,στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών,σημαίνει ότι ,εντάξει:Βρήκε καιρό,κάθησε,μάζεψε τα χαρτιά και τα κιτάπια του-τα ντοκουμέντα για των λεχθησομένων του το αληθές-!!θα κάτσει εκεί στο τραπέζι και θα ρίξει μπουνιά,γυριστή με τ'αριστερό,που θα χαλάσει ο κόσμος!
Ο Μητσοτάκης απ' την άλλη,μια ζωή τρώγεται να φέρει απ'τ'αυτί και στο δάσκαλο τον Αντρέα,στην τηλεοπτική τράπεζα των συζητήσεων!Τώρα που τον κατάφερε,θα τον βάλει κάτω και θα τον ξεσκονίσει κανονονικά!!Έχουμε ν'ακούσουμε κι'έχουμε να δούμε!!!
Για το Χαρίλαο,δεν έκανα χαιρέκακες ή άλλες σκέψεις..Εδώ που τα λέμε,είναι ο μόνος που μια ζωή
τα ίδια πρεσβεύει και κοπανάει-ρούπι πιο κει δεν κάνει.Επομένως απ' αυτόν δεν περίμενα εκπλήξεις!!
.................
Περιμένοντας τη μεγάλη μέρα,τη Δευτέρα δηλαδή,κάθησα και μαγείρεψα απ' την Κυριακή το βράδυ.Συνήθως.γυρνάω σπίτι μου απ' το γραφείο ,στις πέντε και κάτι.Ώσπου να ετοιμάσω μια μπουκιά φαί,πάει η ώρα έξη-εξήμιση.Ήθελα λοιπόν,να είμαι έτοιμη!Να μη χάσω χρόνο,την κρίσιμη μέρα!
Δευτέρα πρωί,σηκώθηκα να πάω στη δουλειά,με μεγάλη προσπάθεια.Μέχρι τις τέσσερεις που σχόλασα,δε με χωρούσε ο τόπος.Τέσσερεις και ένα λεπτό,έγινα Λούης!Πέντε παρά,άνοιγα την πόρτα μου.Έξη και είκοσι,ήμουν ήδη στρωμένη μπροστά στην  τηλεόραση,με το φαγάκι μου,το νερό,τον καφέ,τα τσιγάρα μου,το τηλέφωνο βγαλμένο απ΄την πρίζα και τη ψυχή στο στόμα!
Τί είδα;
Είδα τους κυρίους που βλέπω πάντα στο γιαλί και τις φωτογραφίες των εφημερίδων-και μερικούς ακόμα,που άλλους τους ήξερα και άλλουςν όχι και τόσο.Είδα την ωραία αίθουσα του Παντείου Πανεπιστημίου.Είδα τις στίβες με τα χαρτιά που είχαν μπροστά τους οι τρεις Αρχηγοί και που δεν έπαψαν στιγμή να ξεφυλλίζουν,μπρος-πίσω,πίσω-μπρος,με περισπούδαστο ύφος!
Είδα γελαστές φατσούλες,είδα ωραίες κυρίες,είδα χαμόγελα και ψιλοβλεφαρίσματα,είδα γενικώς μια ατμόσφαιρα,συγκατάβασης και καθωσπρεπισμού-είδα πολύ "στήσιμο" και κάτι δεν μου άρεσε!
Τί άκουσα;
'Ο,τι είχα ήδη ακούσει ή διαβάσει δεκάδες φορές,υπό μορφήν δηλώσεων,συνεντεύξεων,αγορεύσεων,καταγγελιών και λοιπά.
Τιποτε καινούργιο,τίποτε συγκλονιστικό!
Άκουσα γελάκια,χαριτωμένα αστειάκια προκάτ,φιλοφρονήσεις μελωμένες σαν καλομελωμένα μελομακάρονα,σπόντες και καρφάκια,άφθονα χειροκροτήματα προς πάσα και από πάσα κατεύθυνση,και είκοσι λεπτά επί τρία,λόγο χωρίς αντίλογο!Ο αντίλογος,είχε φορέσει κι'εδώ,το μανδύα του λόγου! Κιέγώ που περίμενα χτυπήματα με τ'αριστερό,στριμώγματα στη γωνιά,επιχειρηματολογία καταπέλτη,κόντρες,σούζες ή επί το ευπρεπέστερον αντιπαραθέσεις γόνιμες κι'όχι μπαρούφες κι'αερολογίες στείρες,κατάπια άλλη μια φορά τη σούπα μου κρύα-παγωμένη-και ησύχασα!!!

(Λες και ήταν.....ΣΗΜΕΡΑ!!!)

Σας φιλώ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου